BYFÆLLESSKAB
OG FACILITETER

”Hvert byggefelt og hver bygning kan noget særligt, og spiller hver sin rolle i forhold til tanken om ’Byens Etage’. Man bruger hinandens gårde, fællesrum og fælles faciliteter – til ophold, leg, samvær og dyrkelsen af fællesskabet. Den bevægelse på tværs af alle byggefelterne styrker hele gulvet i bydelen.”

Maria Duelund Mortensen, landskabsarkitekt,
Mangor & Nagel Arkitekter, PLAN+LANDSKAB

FOR DIG, MIG OG OS

Søndre Kyst favner alle
Ejendommene, der udgør Søndre Kyst, har hvert deres publikum. Boligerne er indrettet, så de bedst muligt imødekommer de forskellige behov, krav og ønsker, du har på forskellige tidspunkter i livet. Fra singlen til det unge par, der endnu ikke har stiftet familie. Fra småbørnsfamilier til teenagefamilier. Fra kernefamilier til fællesfamilier med dine, mine og vores børn. Fra seniorer som par til seniorer som singler.

Når du er samme sted i livet som dine naboer, er det lettere og mere oplagt at mødes i naturlige fællesskaber. Fællesfaciliteterne og byfællesskabet er en kærkommen tilføjelse, der forsøder dit liv som beboer i Søndre Kyst. Uanset hvor du er i livet, kan Søndre Kyst blive dit hjertes havn. Dit hjem.

Fællesskabet lever i ’Byens Etage’
En levende by bygger på et stærkt fællesskab. I byplanen er fællesskabet højt prioriteret, og det kommer særligt til udtryk i ’Byens Etage’. Byfællesskabet og fællesfaciliteterne, som går på tværs af bydelen, tilbyder i stueetagen beboerne en lang række aktiviteter, initiativer, indkøbsmuligheder, tilbud, oplevelser og samvær med hinanden.

Dit hjem, dit kvarter, dit fællesskab
Der bliver etableret to niveauer af fællesskabsarealer. Alle boliger betaler til byfællesskabet, og nogle tilvælger boligfællesskabet.

Til at etablere og vedligeholde et velfungerende byfællesskab betaler alle boliger ligeligt 5 kr./m2/mdr. Dette er med til at sikre, at byfællesskabet og beboerne får de bedste forudsætninger for at trives.

I alt er 91 boliger i Søndre Kyst en del af fire boligfællesskaber (fra 30+ til 60+) hvor 8-10 m2 af boligarealet er placeret i fælles køkkener og opholdsstuer.

BAGERI

Stå op til nybagt brød og en dejlig cappuccino
Start dagen med et besøg på det lokale bageri, hvorfra duften af nybagt morgenbrød breder sig gennem Søndre Kysts gader. Baristaen står klar til at brygge din favoritkaffe, inden du tager posen med lune boller med hjem til en rolig morgenstund på altanen.

BYKONTOR OG KONTORHOTEL

Få arbejdet klaret på bykontor eller kontorhotel
Eksklusive rammer med lounge, mødelokaler, udendørs terrasser, køkken og store, gennemlyste rum med kontorpladser.

På Søndre Kysts kontorhotel kan virksomheder leje pladser til sine medarbejdere med base i Søndre Kyst. På Bykontoret, der er en del af byfællesskabet, kan du også klare dagens hjemmearbejde, mens børnene hygger sig på Børnekontoret ved siden af.

Hjemmearbejdet bliver til en sand fornøjelse i de lækre lokaler med en visuel flot arkitektur, der veksler mellem rå beton, glas og varme trænoter.

Hold morgenmøder i morgensolen, tag en walk and talk på stranden eller planlæg en fredagsbar i det grønne gårdrum.

HVERDAGSHUS
TIL FÆLLESSPISNING

Hvorfor dinner for one, når man kan mødes om gryderne?
Hverdagshuset er byfællesskabets sociale samlingspunkt, hvor fællesspisning er en fast begivenhed i kalenderen. Med sin gode placering ud mod bydelens strøg, hvor mange af Søndre Kysts beboere passerer forbi, bliver Hverdagshuset et populært mødested for byfællesskabets medlemmer i søgen på god mad, nye bekendtskaber og hyggeligt samvær.

PADELBANE

Skal vi spille padel på taget?
Padeltennis buldrer i den grad frem i Danmark, og har man først prøvet kræfter med den vanedannende, sociale sport, der kan spilles af alle, forstår man godt hypen. 

Derfor skal Søndre Kyst selvfølgelig også have sin egen padelbane – dog twistet med den unikke detalje, at den ligger på taget af Hvide Falk.

ISBOD

Sand mellem tæerne og softice mellem fingrene
På det yderste hjørne mod havet får du en isbutik til dine strandture. Når lækkersulten melder sig, og du skal køles af i sommervarmen, kan du hurtigt gå fra strandtæppet til isbutikkens fristende kølemontre.

Isbutikken med den flotte havudsigt bliver også en populær destination på hyggelige aftenture rundt i bydelen. Hvem skal du lokke med på tur efter en lækker is i aftensolen?

RESTAURANT

Friske østers i vandkanten
Der findes kun få restauranter i Danmark med så sublim en havudsigt, som den du får i Søndre Kysts restaurant. I stueetagen på den yderste ejendom mod havet kan du glæde dig til at nyde en lækker middag med ugeneret kig til strand og hav. 

Restauranten får en fri og solitær placering, og de store glasfoldedøre åbner nærmest direkte ud i strandsandet. En uforglemmelig gourmetoase på lune sommeraftener, hvor tankerne ledes hen mod feriemindernes riviera, men også en eksklusiv oplevelse i de kolde vintermåneder, hvor havet bruser uden for det varme ”helle”.

SYSTUE. VÆRKSTED
OG BYTTEBIKS

Skal vi sy, bygge og bytte?
Ligesom børnene har fået deres eget mødested, skal der også være mødesteder til de voksne, hvor fællesskabet og kreativiteten kan trives.

Derfor får Søndre Kyst en fælles systue, en byttebiks og sociale værkstedsrum. Her kan I sammen reparere gamle møbler, sy en hue til barnebarnet eller mødes om en særlig hobby, som I kan være fælles om. Bydelens fællesværksted Virkelyst er med til at forstærke Søndre Kysts trygge fællesskab, hvor man kender og hilser på sine naboer og andre, som man møder på sin vej rundt i det aktive kvarter. Samtidig frigør det plads i boligerne, når man kan deles om skruetrækkere, boremaskiner og alt imellem.

BEVÆGELSES- OG
AKTIVITETSHUS

Afslappende yoga eller samba i Bevægelseshuset
Lad os lære hinanden bedre at kende med leg, dans og bevægelse. I Søndre Kysts Bevægelseshus er der perfekte rammer til morgen-yogatræning, sjove sambalektioner eller andet, der kan få pulsen op og skabe et tættere bånd mellem bydelens beboere året rundt. 

Mens området er en sand fornøjelse til et aktivt udendørsliv med kajakroning, paddleboard, løb i naturen eller vinterbadning, skal de indvendige rammer nemlig også afspejle en sund bydel med aktive beboere. 

Hvis vejrudsigten i weekenden lover regn, vil kvarterets børn kunne benytte Bevægelseshuset til leg og som tumlesal.

INTEGRERET
DAGINSTITUTION

Et børneliv i bare tæer
Søndre Kyst er børnefamiliernes paradis. Udover de mange familievenlige lejlighedstyper skal der også være styr på den daglige praktik. Derfor kan du aflevere de små i bydelens egen integrerede daginstitution. Daginstitutionen med plads til 100 børn har sin egen legeplads i det trygge gårdmiljø, men kan også udnytte de fantastiske omgivelser med verdens største sandkasse, den skønne natur på strandengen og områdets mange legepladser. Uden for institutionens åbningstid er legepladsen åben for offentligheden.

CAFÉ OG
BURGERBAR

Brunch eller burger i solen
Ingen levende bydel uden et aktivt caféliv. Derfor er et naturligt mødepunkt Søndre Kysts café eller burgerbar, der begge lokker med god mad og udendørsservering til de lækkersultne beboere, der elsker et hyggeligt cafébesøg eller smagfuld take-away.

BØRNEKONTOR

Kreativ leg eller lektielæsning
Velkommen til børnenes frirum med siddepladser, kreative malerartikler, biografskærm og møbler til børnefødselsdage og fællesarrangementer. Børnekontoret henvender sig til børn og unge i alle aldre, men måske særligt til børn i skolealderen. Kontoret tilbyder et uformelt mødested, hvor kvarterets børn kan være kreative, lave lektier eller bare hænge ud med deres venner. 

Den fleksible indretning gør det muligt at bruge Børnekontoret til hverdagshygge, LAN-parties, børnebiograf, lektiecafé, fælles leg, og hvad børnenes fantasi ellers kan finde på af festlige arrangementer. Der er plads til cirka 25 børn ad gangen, og alle boliger i Søndre Kyst kan booke en halvdagsplads til deres barn eller børn via en app. Det er tanken, at den kommende fællesskabsvært vil spille en aktiv rolle i planlægningen af hverdage på børnekontoret.

HEALTH CLUB

Selvforkælelse med bølgeskvulp i baggrunden
Træd ind i en verden af ro, velvære og livsnydelse. Søndre Kysts Health Club er sand afslapning for sanserne. Her er der adgang til sauna, massørrum og fitnessredskaber. Den korte afstand til havet gør det oplagt at forene et friskt havdyp med en varm saunatur. 

At bo i Søndre Kyst handler i den grad om livsnydelse og om at tage imod alle de goder, som livet byder på i skøn forening med naturens ro. Brug de lækre faciliteter til at koble fra og til at styrke dit mentale helbred. Det er vigtigt at forkæle sig selv.

Jeg accepterer, at når jeg skriver mig op, giver jeg samtykke til at PensionDanmark/samarbejdspartnere på Søndre Kyst

  • Må bruge min mailadresse til at sende nyhedsbreve til mig.
  • Må påføre mit navn og mailadresse på en interesseliste.
  • Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke og er klar over at jeg dermed ikke længere får nyhedsbreve eller henvendelser omkring projekterne.
  • Når jeg tilmelder mig, accepterer jeg samtidig PensionDanmarks persondatapolitik (læs mere her).