Til vilde vandhunde
og sløve soldyrkere

STRANDLIV
STRANDLIV

Billedskønne rammer både ude og inde

Livet i Søndre Kyst er et liv i tæt forbindelse med naturen og i særdeleshed med havets dragende element.

Skumsprøjt, havluft og sand mellem tæerne er naturlige sanseindsprøjtninger i det daglige liv. Du bestemmer selv, om du vil snorkle i havet eller snorke på strandtæppet. Anvend områdets mange faciliteter til aktiv vandsport, boost kroppen med vinterbadning og nyd udsigten over Øresund.

Du kan også bruge havets endeløse ro og lyden af bølgeskvulp til at lade batterierne op efter en lang arbejdsdag. Både børn, voksne og hunde vil nyde godt af den friske luft langs vandet.

Maritim mindfulness
Forskere har for længst slået fast, at havet har en positiv indflydelse på vores psyke. Det føles naturligt for os at søge mod havet for at finde ro, få plads til de store tanker og opdage ny inspiration.

Havet følger os året rundt, selvom det ændrer karakter med årstiderne. Fra de overrumplende kræfter på en blæsende efterårsdag, når kolde bølger slår mod molen, til strandens lune vand og luftige brise på en mild sommerdag. Havets endeløse horisont efterlader os fulde af beundring for de betagende naturkræfter, og tiden står nærmest stille, når vi betragter det blå ocean.

Fri adgang til havet hver dag er lig med trivsel. Lad havets inspirerende og afstressende kræfter blive en naturlig del af din hverdag, og nyd din egen strandbolig i Søndre Kyst.

Skumsprøjt, havluft og marehalm
Søndre Kyst ligger alleryderst mod havet, og inviterer strandens vilde flora med ind i alle fællesområder. Du får glæde af den havnære beliggenhed ud til det store, fredede strandområde ved Søndre Strand i Køge. Det består af lige dele bred sandstrand, vild strandeng og skov. Varm hud om sommeren afløses af varm kakao om vinteren, når havet har rusket i de røde kinder.

Morgenstund ved Øresund
Der er ingen brat overgang fra boliger til vand. Søndre Kysts fem ejendomme åbner sig alle mod havnen og stranden og inviterer havets særlige lys indenfor. Her lever du i pagt med naturen, fri til at lade dig omfavne af den inspiration, taknemmelighed og ro, som havet indgyder i os alle. Fra solen står op over Køge Bugts horisontlinje til den farver Køges hustage aftenrøde.

Krabber eller kanelsnegle på krogen
Fremtidens familieliv venter i Søndre Kysts boligfællesskaber og eksklusive familieboliger. Få glæde af det gode fællesskab med andre børnefamilier, der også vil nyde godt af områdets aktive børneliv samt den nemme adgang til daginstitutioner, skoler og det trygge nærmiljø. 

I Dannebroge åbner en integreret daginstitution med plads til 100 børn, som forventes indviet i slutningen af 2025. Den nye institution er udviklet i samarbejde med Køge Kommune og favner de moderne normer for børnepasning. 

Tag på krabbejagt på molen, eller følg duften af nybagte kanelsnegle fra bageriet i Postillionen. Bydelens unikke kombination af natur og byliv giver fantastiske barndomsminder med i rygsækken.

" De sank, som solen synker ned

i havets moderfavn,

men Køgebugtens åbne red,

er døbt med deres navn. "

- ”I Kjøgebugt” af Holger Drachmann 1875

Arkitektur der giver tilbage

For Søndre Kyst er arkitekturen altafgørende. Det er den, der består og skriver historie. På samme måde som hver ejendom har fået sit navn fra historiske søslag ved Køge Bugt, har arkitekter og bygherre haft fokus på at skrive historie og give noget tilbage til hele Køge.

Arkitektur der giver tilbage

For Søndre Kyst er arkitekturen altafgørende. Det er den, der består og skriver historie. På samme måde som hver ejendom har fået sit navn fra historiske søslag ved Køge Bugt, har arkitekter og bygherre haft fokus på at skrive historie og give noget tilbage til hele Køge.

Jeg accepterer, at når jeg skriver mig op, giver jeg samtykke til at PensionDanmark/samarbejdspartnere på Søndre Kyst

  • Må bruge min mailadresse til at sende nyhedsbreve til mig.
  • Må påføre mit navn og mailadresse på en interesseliste.
  • Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke og er klar over at jeg dermed ikke længere får nyhedsbreve eller henvendelser omkring projekterne.
  • Når jeg tilmelder mig, accepterer jeg samtidig PensionDanmarks persondatapolitik (læs mere her).