Kom med bag om
Køges nye kystbydel

På den yderste spids mod havet skyder en ny bydel op af sandet. I Køge er byggeriet af fem nye ejendomme med ejerboliger, lejeboliger og erhverv i gang, og indenfor få år vil den nye bydel fordre det gode hverdagsliv, fællesskabet og sundhed – til gavn for en bæredygtig udvikling. Ejendommene hylder fortiden. Bydelen finder sin berettigelse i nutiden. Og visionen skuer langt ind i fremtiden. Her får du et indblik i, hvad der er under opsejling i Søndre Kyst – Køges nye kystbydel.

Det er ikke kun sandslotte, der i disse dage bliver bygget i sommersolen. Ud for kysten, hvor to af Danmarkshistoriens største søslag har udspillet sig, bliver der i skrivende stund bygget en ny mangfoldig havnebydel til gavn for hele Køge.

For i den nye bydel bliver der ikke blot skabt hjem og byliv. De fem nye ejendomme tager hensyn til forskellige livssituationer og mennesker i alle aldre, og hver især imødekommer ejendommene individuelle behov.

 

Strandboliger sat i søen med en hyldest til historien

Er du interesseret i søfartshistorie, vil der måske blafre et sejl i hukommelsen, når du hører navnene på de 5 nye ejendomme: Postillionen, Hvide Falk, Gyldenløve, Dannebroge og Neptunus.

Det er navnene på fem vigtige krigsskibe, som kæmpede for Danmark ved de heroiske, nordiske søslag ved Køge Bugt i 1677 og 1710. Ved Slaget i Køge Bugt i 1677 sikrede Admiral Niels Juel på trods af en markant mindre bemanding med sin dristighed en overlegen dansk sejr.

I 1710 udspillede det andet søslag sig. Denne kamp skulle vise sig at være skæbnesvanger for flådens store stolthed, Dannebroge. Under ledelse af øverste kommandør Ivar Huitfeldt sejlede han efter et svensk baghold Dannebroge og dets besætning direkte mod den svenske flåde. Skibets enorme krudtlager på 15-30 tons og dets heltemodige besætning gik op i røg, og i frygt trak svenskerne sig retur.

I dag ligger Dannebroge stadigvæk på havets bund ud for Søndre Kyst.

Lev i nuet i
fremtidens byfællesskab

Med fortiden på plads kan vi nu skue fremad. I Søndre Kyst er visionen at skabe fremtidssikrede og DGNB-certificerede boliger til mennesker med forskellige behov. Hverdagslivet skal være nemt og dejligt. Fornødenheder og bekvemmeligheder skal være indenfor rækkevidde. Børnene skal have de bedste betingelser for at udvikle sig.

Fællesskabet skal trives og livet skal leves i den nye bydel, hvor der er plads til alle: Til singlen, det unge par, mindre og større familie, enlige og forenede ældre.

Kom med bag rammerne for de fem nye ejendomme, og få en idé om, hvad der venter dig.

“Søndre Kyst udvider Køge mod øst, og binder havn, strand og by sammen i en forening af kulturliv, detailhandel, infrastruktur, bykvalitet og fællesskab. Alt sammen for at fremme en bæredygtig udvikling.”

– Mangor & Nagel Arkitekter og Tegnestuen Lokal

POSTILLIONEN

Salget er startet

Postillionens 85 eksklusive ejerboliger på 2-6 værelser er skabt til familielivet med især større børn. Lejlighederne har rummelige værelser med fokus på privathed, og mange boliger har to badeværelser. De store altaner med foldedøre og de private tagterrasser giver et fantastisk vy over de grønne arealer mellem karréerne.

Det stærke byfællesskab gør sig gældende i hele Søndre Kyst. I Postillionens stueplan bliver der opført et Børnekontor som samlingspunkt for børn og unge. Der bliver også opført et Bykontor, hvor kvarterets beboere kan arbejde hjemme.

På Kontorhotellet kan virksomheder leje enkeltpladser til deres medarbejdere, der har base i Søndre Kyst.

Duften af nybagt brød vil hver morgen brede sig fra bageriet, der i stueplan ligger med front ud til bydelens samlende torv.

Hvide FALK

Hvide Falk består af 95 lejeboliger, der er inspireret af compact living, hvor beboerens behov for plads er mindre ud fra devisen ’less is more’. Den flotte, lyse ejendom vil byde på familiedeleboliger og et boligfællesskab med fælles stue og køkken, og henvender sig til små familier, 40+ eller unge par samt seniorer, der søger fællesskab.

I stueetagen bliver anlagt et bevægelses- og aktivitetshus, der huser bydelens mange blomstrende fællesskaber, et sundhedshus og en stor, moderne kiosk, der kan stille beboere og badende gæsters lille sult og tørst.

Gyldenløve

Navnet Gyldenløve er ingen overdrivelse, for her skal liebhaverlivet leves. De rummelige og eksklusive ejerlejligheder byder på 2-5 værelser med walk-in-closet, store altaner eller tagterrasser, ekspressiv arkitektur, et gennemført elegant design og en beliggenhed helt ned til vandet. Den fantastiske udsigt er prikken over i’et i denne luksuriøse livsnyderejendom.

I stuetagen bliver bydelens fitness og wellnessfaciliteter, en gæstebolig til overnattende gæster, en isbod med ideel placering ud til strandkanten samt en stor restaurant på det yderste hjørne mod vandet anlagt.

Dannebroge

Dannebroge byder på eksklusive ejerboliger i et byggeri af varierende højde. Det luksuriøse havnetårn på 9 etager med store luksuslejligheder byder på et uovertruffent, ugeneret kig mod Øresund, mens den lavere bebyggelse ind mod byen sikrer et dejligt dagslys til alle boligerne. Fra havnetårnets lejligheder den fantastisk panoramaudsigt svær at slå, men resten af beboerne kan også nyde en unik udsigt fra de fælles sydvendte tagterrasser eller sine private altaner.

Dannebroge kommer til at huse en daginstitution med legeplads i gården, et hyggeligt caféliv, et Hverdagshus, hvor beboerne kan mødes, samt moderne live-work-boliger, hvor der er mulighed for at kombinere bolig og erhverv.

Neptunus

Neptunus består af to boligfællesskabstyper med lejeboliger, der henvender sig til forskellige behov. Det ene er skabt til nystartede børnefamilier, der søger et nærfællesskab med andre børnefamilier og et trygt gårdmiljø, hvor børnene kan boltre sig. Det andet henvender sig til seniorer, hvor komfortable, moderne boliger, fællesfaciliteter og det trygge fælles- og naboskab er i højsædet.
Begge boligfællesskaber får en fælles tagterrasse og hver deres fælleshus, hvor beboerne kan mødes og komme hinanden nærmere.

Fællesskabet vil trives i stueetagens værksted, hvor beboere fra hele Søndre Kyst kan mødes om kreative udfoldelser. I stueetagen vil der også være flere små erhvervslejemål, som gæster på promenadeture lægger vejen forbi.

Jeg accepterer, at når jeg skriver mig op, giver jeg samtykke til at PensionDanmark/samarbejdspartnere på Søndre Kyst

  • Må bruge min mailadresse til at sende nyhedsbreve til mig.
  • Må påføre mit navn og mailadresse på en interesseliste.
  • Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke og er klar over at jeg dermed ikke længere får nyhedsbreve eller henvendelser omkring projekterne.
  • Når jeg tilmelder mig, accepterer jeg samtidig PensionDanmarks persondatapolitik (læs mere her).