Fortællingen
om logoet

Et logo binder bydel og historie sammen

I 1677 og 1710 kæmpede Sverige og Danmark i bølgernes brusen i Køge Bugt, i hvad der skulle vise sig at være 2 af de største søslag i dansk søfartshistorie. De 5 karréer i Søndre Kyst er opkaldt efter linjeskibe, der spillede en afgørende rolle i slagene for over 300 år siden. Derfor er det også naturligt, at Søndre Kysts logo hylder fortiden. Men hvordan kombinerer man moderne ejendomme med historiens vingesus?

Brugen af våbenskjold kan dateres tilbage til 1100-tallet i Frankrig. Dengang havde symbolerne til formål at identificere venner og fjender i kampens hede.

I dag støder vi på våbenskjold under mere fredelige omstændigheder, når vi f.eks. entréer kommune- og landegrænser, hvor logoerne bærer på en lille, fin fortælling om områdets historie og dets værdier.

En maritim og historisk fortælling
Med respekt for områdets unikke historiske islæt har designerne skabt et nutidigt våbenskjold, som kan pryde enhver ejendom i Søndre Kyst.

Netop derfor har det maritime og historiske aspekt også været de bærende inspirationskilder i skabelsen af Søndre Kysts logo.

Ord som fællesskab, helhed, bæredygtighed, sammenhold og harmoni har været en stor del af designprocessen.

1710

Byvåbenet som symbol på fællesskab og harmoni
Formen på Søndre Kysts logo kan tolkes som stævnen på et skib, der med sine forgreninger samles i en harmonisk helhed – på samme vis som de 5 ejendomme.

For der er plads til alle i Søndre Kyst. Hele den mangfoldige bydel tiltrækker forskellige generationer, som kan finde sammen i nye fællesskaber.

Den rå skibsstævn forener historien, det maritime, arkitekturen og diversiteten i en fasttømret form som Søndre Kysts byvåben.

Øverst finder vi kronen på værket, den elegante kongekrone, som igen er en reference til Danmarkshistoriens vigtige nedslag i Køge, men som også er en moderne fortolkning af den krone, som findes på Køge Kommunes gamle våbenskjold.

Ligesom historier binder logoet os sammen – akkurat som de mange fællesskabsfordrende faciliteter i Køges nye kystbydel.
Dem kan du læse mere om her

Vil du vide mere OM SØNDRE KYST?

Skriv dig på interesselisten, og vær blandt de første til at modtage opdateringer, inspiration og nyheder, så snart der er flaskepost fra Søndre Kyst.

Hvis du i mellemtiden har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte LokalBolig Køge på tlf: 56 63 03 39 eller mail: koege@lokalbolig.dk

"*" indicates required fields

Hvad søger du? (sæt markering)*
Er du medlem af PensionDanmark?
Betingelser (sæt flueben)*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Salg og udlejning

LokalBolig Køge ApS
Torvebyen 9, 4600 Køge
Tlf.: 56 63 03 39
koege@lokalbolig.dk

Udvikler og bygherre

Design and powered by nood.

Jeg accepterer, at når jeg skriver mig op, giver jeg samtykke til at PensionDanmark/samarbejdspartnere på Søndre Kyst

  • Må bruge min mailadresse til at sende nyhedsbreve til mig.
  • Må påføre mit navn og mailadresse på en interesseliste.
  • Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke og er klar over at jeg dermed ikke længere får nyhedsbreve eller henvendelser omkring projekterne.
  • Når jeg tilmelder mig, accepterer jeg samtidig PensionDanmarks persondatapolitik (læs mere her).