Fortællingen
om logoet

Et logo SAMMENbinder historie OG VÆRDIER

I 1677 og 1710 kæmpede Sverige og Danmark i bølgernes brusen ud for Køge Bugt, i hvad der skulle vise sig at blive to af de største søslag i dansk søfartshistorie. De fem karréer i Søndre Kyst er opkaldt efter danske krigsskibe, der spillede en afgørende rolle i slagene for over 300 år siden. Derfor er det også naturligt, at Søndre Kysts logo lader sig inspirere af den maritime fortid. Men hvordan laver man et logo, der sammenbinder nye moderne ejendomme med historiens vingesus?

Maritime referencer spejler bydelens værdier
Med respekt for områdets unikke historiske islæt er logoets form inspireret af stævnen på et skib. Et skib er i sin helhed et pragteksemplar på godt håndværk bygget af stærke materialer, og derfor var det naturligt at kigge nærmere på skibets former for at finde inspiration til formen.

For det er gennem den maritime reference og Køge Bugts stolte søfartshistorie, at vi finder omridset til Søndre Kysts logo. Fra skibets stævn får man overblik over havet langt ud i horisonten, og bølgerne brydes én efter én i takt med skibets fremdrift.

Værdierne fylder formen ud
Søndre Kyst er en ny bydel med et byfællesskab, der med sine unikke faciliteter har noget at tilbyde til alle. Med ejer-, lejeboliger og erhvervslokaler ud til bydelens centrale torv er der plads til alle. Mennesker i alle aldre og i forskellige stadier af livet er tilgodeset.

Derfor krydser linjerne i logoet alle hinanden – ligesom beboernes vil gøre det til hverdag i Søndre Kyst. Her vil vejene krydse hinanden, når man hilser på sine naboer og genboer. Men linjerne er ikke tilfældige.

1710

Flere ejendomme i et samlet fællesskab
Postillionen, Hvide Falk, Gyldenløve, Dannebroge og Neptunus er navnet på de fem nye ejendomme, som danner fundamentet i Søndre Kyst. De fem symmetriske punkter i logoformen skaber omridset af det mønster, som de mange linjer skaber.

På harmonisk vis forener de fem nye ejendomme det samlede logo som symboler på fællesskab, helhed, bæredygtighed og sammenhold. Logoet omfavner nu både historien, fællesskabet og ejendommene, og fungerer dermed som et symbol på Søndre Kysts grundtanker.

Køge Kommunes gamle byvåben
Brugen af våbenskjold kan dateres tilbage til 1100-tallet i Frankrig. Dengang havde symbolerne til formål at identificere venner og fjender i kampens hede. I dag støder vi på våbenskjold under mere fredelige omstændigheder, når vi f.eks. entréer Køge Kommune, hvis gamle byvåben så dagens lys i 1421.

Byvåbnet viser en bro over Køge Å, der er beskyttet af Gud og kongen. Tårnet blev tilføjet i det 15. århundrede og er sandsynligvis byens kirketårn. Dermed bærer byvåbnet på en fin, lille fortælling om områdets historie og dets værdier.

Da Søndre Kysts logo skulle designes, var det derfor også vigtigt, at logoet ikke blot skulle være pænt for syns skyld, men også skulle fortælle en historie og afspejle den nye bydels værdier.

Et kongeligt element som kronen på værket
Under de førnævnte søslag ud for Køge Kyst var Frederik 4. konge af Danmark. Under sin regensperiode udviste han en utrættelig arbejdsiver, og han havde en stor interesse for bygningskunst og havearkitektur. Frederik 4. lod bl.a. Frederiksberg Slot og Fredensborg Slot opføre.

Som kronen på værket i Søndre Kysts logo er der derfor både referencer til kongekronen og havet i Køge Kommunes byvåben i form af kronens takker og den horisontale havlinje, der flugter med udsynet over Køge Bugt. Som et enkelt symbol ligger det sig roligt på toppen af det eksisterende logo, hvormed den historiske og maritime fortælling smelter sammen med fællesskabet i Søndre Kyst.

Når alle elementerne bliver samlet i ét, skaber det logoet, som vi i dag kender som symbolet på Søndre Kyst. For ligesom historier kan et logo binde os sammen – akkurat som byfællesskabet i Køges nye kystbydel. Det kan du læse mere om her.

 

Vil du vide mere OM SØNDRE KYST?

Skriv dig på interesselisten, og vær blandt de første til at modtage opdateringer, inspiration og nyheder, så snart der er flaskepost fra Søndre Kyst.

Hvis du i mellemtiden har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte LokalBolig Køge på tlf: 56 63 03 39 eller mail: koege@lokalbolig.dk

"*" indikerer påkrævede felter

Hvad søger du? (sæt markering)*
Er du medlem af PensionDanmark?
Betingelser (sæt flueben)*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Salg og udlejning

LokalBolig Køge ApS
Torvebyen 9, 4600 Køge
Tlf.: 56 63 03 39
koege@lokalbolig.dk

Udvikler og bygherre

Design and powered by nood.

Jeg accepterer, at når jeg skriver mig op, giver jeg samtykke til at PensionDanmark/samarbejdspartnere på Søndre Kyst

  • Må bruge min mailadresse til at sende nyhedsbreve til mig.
  • Må påføre mit navn og mailadresse på en interesseliste.
  • Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke og er klar over at jeg dermed ikke længere får nyhedsbreve eller henvendelser omkring projekterne.
  • Når jeg tilmelder mig, accepterer jeg samtidig PensionDanmarks persondatapolitik (læs mere her).